2011-08-30 11:07:48• hírek • Póti Orsolya

Támogatókat keres a szatmári mazsorett csapat

A 10-es Számú Általános Iskola mazsorettcsapata május 28-án vett részt egy iskolák közötti bajnokságon, melynek során kijutott az Európa Bajnokságra, amelyet szeptember 30-án szerveznek meg az angliai Bath városban.

A kijutás viszont nem egyszerű. Vannak olyan családok, akik meg tudják engedni az utazást és az egyéb költségeket, de a csapat nagy része nem tud hozzájárulni a kiadásokhoz. A Fekete Gyöngyszemek mazsorettcsapat lassan egy éve alakult Csik Elvira testneveléstanár irányításával, és az egy év alatt keményen dolgoztak a 8 és 10 év közötti lányok. A szülők és a diákok örülnének, ha a heti több órás edzések eredménye az angliai út lenne, bár ez még kilátástalan.

A Nagyváradi Országos Mazsorettek Egyesülete csupán augusztus 31-ig adott haladékot: a csapat addig jelezheti részvételi szándékát. Addig is a Fekete Gyöngyszemek támogatót keresnek, bár úgy vélik nagy csoda lenne, ha egy napon belül jelentkezne valaki.

Csík Elvira felkészítőtanár a Szatmár.ro-nak elmondta: az Európa Bajnokságon való részvétel nagyon költséges, hiszen úgy a felszereléseket, mint az utazást, szállást és étkezést is állnia kell a szatmári csapatnak. Az Országos Mazsorettek Egyesülete sajnos semmiben sem járul hozzá annak, hogy a csapat kijusson, sőt, ha lemondják a bajnokságon való részvételt, akkor még pénzbírságot is kapnak.

Az utazáshoz legkevesebb 10.000 euróra lenne szükség. A Fekete Gyöngyszemek tagjai az új tanévtől folytatják az edzéseket, hogy még számos rendezvényt tegyenek színesebbé látványos műsorukkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: